ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Vem ska göra jobbet?

16 januari 2018

En växande arbetsmarknad kräver arbetskraft och kompetensutveckling, det är en självklarhet. Hur jobbar kommun och skola när fler utbildningsplatser måste till? Att unga trivs och ser utbildnings- och karriärmöjligheter kan också locka fler att stanna kvar på fler orter eller se till att få fler hemvändare, vem äger ansvaret? Ett annat är att utnyttja invandrad kunskap, inte minst i flyktingsituationen finns en outnyttjad potential. Kan man finna rätt process gynnas både bransch och samhälle, men hur går man till väga?

På Business Arena Umeå i februari tar vi ett nytt grepp om utmaningarna och möjligheterna som en växande arbetsmarknad ger – för vem ska egentligen göra jobbet? Lyssna till en panel bestående av Anders Lundkvist, kommunalråd (S) i Piteå kommun, Mona Finnström, vd för Fastigo och Malin Lundgren, HR-manager på Bonava.

Missa inte det den 21/2 på Business Arena Umeå!

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015