ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Tio år i Almedalen för Business Arena

11 februari 2022
Den första Business Arena Almedalen var välbesökt och bjöd på spännande diskussioner.

Almedalsveckan kändes ganska avlägsen för Business Arena i många år. Plötsligt var tiden mogen 2012. Året då Jonas Sjöstedt valdes till partiledare för Vänsterpartiet, prinsessan Estelle föddes och Friends Arena i Solna invigdes. Många i branschen fanns redan på plats i Visby och genomförde aktiviteter på olika håll. När Business Arena tog steget var tanken att skapa en samlingsplats i en trivsam miljö där besökarna kunde ta del av ett varierat och relevant innehåll. Tanken var att nå utanför branschens gränser och berätta om allt intressant som händer inom samhällsbyggnad. Burmeister/Supper på Storgatan var den perfekta lokalen.

Organisatoriskt blev vi varse att Almedalsveckan är intensiv. Första året var vi på plats söndag till söndag. Vi bodde ganska långt från Visby och det blev väldigt tidiga mornar. Även om personalen kände sig lite sliten med tiden blev mötesplatsen en framgång i det gotländska solskenet. Själv intervjuade jag fastighetsprofilen Dag Klerfelt inom ramen för programmet. Dag kunde nöjt konstatera att han blev lite av en celebritet som blev bjuden på middag efteråt av nöjda åhörare. 

Daniel Bergstrand och Dag Klerfelt i samtal under Business Arena Almedalen.

– Jag blev övertalad av Fastighetsnytt att åka till Visby någon dag dag innan Almedalen startade i juli 2012. Torsdagen den 5 juli blev jag intervjuad på temat ”Risk för stelfrusen fastighetsmarknad till 2015!”. Stämde rätt bra då, men efter 2015 tog det ju fart. Nu frågar man sig hur det blir fram till 2025? Annars var det stora intrycket i Almedalen det året för mig personligen en ”hemlig TEDx” i en privat trädgård där en präst pratade på temat …..”orka leva och att våga dö” om att ta vara på livet. Jag har i alla fall varit på Business Arena Almedalen i olika roller alla 10 åren efter 2012, liksom snart 2022! säger Dag Klerfelt som idag är verksam som investerare med inriktning mot IT, digitalization, medtech och society capitalism.

Av Daniel Bergstrand

Flödet

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Testimonials

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015

Nyhetsbrev