ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Tio år i Almedalen för Business Arena

11 februari 2022
Den första Business Arena Almedalen var välbesökt och bjöd på spännande diskussioner.

Almedalsveckan kändes ganska avlägsen för Business Arena i många år. Plötsligt var tiden mogen 2012. Året då Jonas Sjöstedt valdes till partiledare för Vänsterpartiet, prinsessan Estelle föddes och Friends Arena i Solna invigdes. Många i branschen fanns redan på plats i Visby och genomförde aktiviteter på olika håll. När Business Arena tog steget var tanken att skapa en samlingsplats i en trivsam miljö där besökarna kunde ta del av ett varierat och relevant innehåll. Tanken var att nå utanför branschens gränser och berätta om allt intressant som händer inom samhällsbyggnad. Burmeister/Supper på Storgatan var den perfekta lokalen.

Organisatoriskt blev vi varse att Almedalsveckan är intensiv. Första året var vi på plats söndag till söndag. Vi bodde ganska långt från Visby och det blev väldigt tidiga mornar. Även om personalen kände sig lite sliten med tiden blev mötesplatsen en framgång i det gotländska solskenet. Själv intervjuade jag fastighetsprofilen Dag Klerfelt inom ramen för programmet. Dag kunde nöjt konstatera att han blev lite av en celebritet som blev bjuden på middag efteråt av nöjda åhörare. 

Daniel Bergstrand och Dag Klerfelt i samtal under Business Arena Almedalen.

– Jag blev övertalad av Fastighetsnytt att åka till Visby någon dag dag innan Almedalen startade i juli 2012. Torsdagen den 5 juli blev jag intervjuad på temat ”Risk för stelfrusen fastighetsmarknad till 2015!”. Stämde rätt bra då, men efter 2015 tog det ju fart. Nu frågar man sig hur det blir fram till 2025? Annars var det stora intrycket i Almedalen det året för mig personligen en ”hemlig TEDx” i en privat trädgård där en präst pratade på temat …..”orka leva och att våga dö” om att ta vara på livet. Jag har i alla fall varit på Business Arena Almedalen i olika roller alla 10 åren efter 2012, liksom snart 2022! säger Dag Klerfelt som idag är verksam som investerare med inriktning mot IT, digitalization, medtech och society capitalism.

Av Daniel Bergstrand

Flödet

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Testimonials

”Det bästa med Business Arena är att man får inspireras, lära känna massa nya människor och också träffa kompisar från förr.”
- Alexandra Laurén, vd, Bonava
”Ett tillfälle för mycket spontana möten och att mötas mellan fastighetsbolag, politiken och konsulter. ”
- Johanna Hessius, CEO & Head of Advisory Sweden, Newsec
”Det bästa med Business Arena är det personliga mötet, med både befintliga och potentiella kunder. ”
- Christian Fjordskär, försäljningschef, Värderingsdata AB
”Business Arena står för kunskap, nätverk och gemenskap. Med tanke på de stora utmaningarna som samhället i stort står för och branschen i synnerhet, så bör vi hjälpas åt att ta ansvar för samhällsbyggandet.”
- Annika Selin, vd, Forsen

Nyhetsbrev