ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Snabbkurs i svensk ekonomi

3 februari 2015

Annika_Winsth2_print

Kan svensk ekonomi stå emot avmattningen i Europa? På Business Arena Umeå den 17 februari får vi en snabbkurs om läget i den svenska ekonomin av Annika Winsth, chefsekonom på Nordea.

Dagens Di-debatt, signerad av just Annika Winsth, är en kommentar om Riksbankens försök i höstas att få upp inflationen genom en sänkt styrränta. Annika Winsth och Torbjörn Isaksson, chefsanalytiker på Nordea, menar att låg inflation tvärtom gynnar Sverige.

Det finns få tecken på att den låga inflationen är ett har varit något problem. Tvärtom är bilden snarare att svensk ekonomi har gynnats av de låga kostnadsökningarna. Sysselsättningen har ökat snabbt, börskurserna har stigit, konkurserna och varslen har varit låga samtidigt som företagen uppger att lönsamheten är fortsatt god i ett historiskt perspektiv

Hör Annika Winsth i Konjunktursanalys: Kan svensk ekonomi stå emot avmattningen i Europa? tisdag den 17 februari på Business Arena Umeå.

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015