ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Små möjligheter att bo på landsbygden, enligt Po Tidholm

17 september 2015

IMG_6949Po Tidholm, författare och journalist, besökte Business Arena för att diskutera den svenska landsbygden och möjligheterna att bo och leva där. Det var han pessimistisk till.

”Jag är fruktansvärt pessimistisk, kommer inte säga så många positiva saker överhuvudtaget. Sedan kommer jag sluta prata. Finns det några möjligheter att bo på landsbygden för den som vill? Svaret är nog nej. Det kommer åtminstone inte att vara lätt.”

Om man inte är frilansare eller Göran Persson, enligt Po Tidholm.

”Att bo på landsbygden är lätt om man är journalist och mobil som jag. Eller Göran Persson som har köpt en stor herrgård och vill leka bonde.”

 För den som ändå vill försöka ger Po Tidholm ett par förslag:

”Landsbygden skulle gynnas av ett ändrat skattesystem och genom att interagera invandrare och skapa en landsbygd som är på besökarnas och invånarnas villkor. Ta på er de roliga mössorna och servera älgsteken, det kommer att generera pengar.”

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015