ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Skänk utdelningen till Hand in Hand och slipp skatten

24 februari 2017

 

Charlotte Bohman tipsar om att skänka utdelningen.

Hand in Hand fanns på plats under Business Arena Umeå. I deras monter kunde man köpa böcker till förmån för verksamheten. Finns det något annat man kan göra för att stödja er verksamhet?

Så här i rapporttider, och när man läser i Fastighetsnytt att fastighetsbolagen kommer att dela ut 8 miljarder kronor, kan det vara bra att veta att om du skänker utdelning på dina börsnoterade bolag, till välgörenhet, så dras ingen skatt. Pengarna från utdelningarna kan du skänka till exempelvis Hand in Hand. Som ägare till fåmansbolag kan du också skänka din utdelning skattefritt, säger Charlotte Bohman, Generalsekreterare på Hand in Hand.

Här kan du se en film där skatteexperten Anders Andersson berättar hur du kan skänka din aktieutdelning till välgörenhet.

 

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015