ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

RICS partner till Business Arena

15 juni 2016

Ian Harcourt på The Royal Bank of Scotland är också ordförande i RICS i Sverige, Royal Institution of Chartered Surveyors. Organisationen tar fram standarder och utför certifieringar inom fastighets- och byggsektorn.  Ian Harcourt framhåller också att RICS handlar om mer än bara värdering, med 20 olika professionella medlemsinriktningar täcker organisationen hela fastighetssektorn.

Ian Harcourt
Ian Harcourt

Med 118 000 medlemmar i 146 länder börjar organisationen ta form. I Norden har man drygt 400 medlemmar men är inte lika välkända här ännu och det är i den kontexten man väljer att delta under Business Arena.

– Anlitar man någon som är RICS auktoriserad ska man veta att arbetet utförs till de högsta etiska reglerna och följer de senaste standarder som finns internationellt. Vi är stora i världen men ännu inte så välkända i Sverige, så med Business Arena vill vi profilera oss och uppmärksamma folk på att vi finns och vad vi jobbar med. Samtidigt är Business Arena en plats för personlig utveckling och nätverkande vilket är en stor nytta för våra medlemmar, säger Ian Harcourt.

De viktigaste frågorna organisationen arbetar med i dag är att viderutveckla de internationella standarderna och det etiska regelverket samt hur det ska anpassas för lokala tillämpningar. Ian Harcourt ser utvecklingen för RICS i Sverige som mycket positiv där man uppnått målen varje år, men den viktigaste händelsen under det senaste året var när KTHs internationella masterprogram ”Real Estate and Construction Management” erhöll RICS-ackreditering.

– Det innebär att alla studenter i programmet är med på en ”fast-track” till medlemskap och kännedom om RICS. Det är givetvis viktigt för en organisation som lever på personlig utveckling och de nya som kommer in i industrin. Annars blir man en dinosaurie, man måste få in unga, hungriga medlemmar som ser nyttan med organisationen. Vi har i dag även en aktiv dialog med studentkåren, säger Ian Harcourt.

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt
Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

Tack Malmö!

Tack Malmö!

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015