ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Rekord för husbyggande i Norrland

30 januari 2018

Enligt en färsk konjunkturrapport från analysföretaget Industrifakta råder mycket god tillväxt för flera typer av husbyggande i Norrland.

Trots att det ännu saknas statistik för hela byggåret 2017, visar Industrifaktas regionala konjunkturrapport att byggandet i Norrland går som smort. Särskilt starkt har byggandet av offentliga lokaler varit – byggvolymen 2017 överstiger vida föregående års helårsproduktion, trots att det sista kvartalet 2017 inte är inräknat.

Industrifakta räknar med att 2018 bjuder på en stark nybyggnad av flerbostadshus i norra Sverige. Förra året växte byggvolymen med hela 10 procent jämfört med föregående år (2016).

Orosmolnen hopar sig dock gällande kontors- och handelslokaler. Enligt Industrifakta väntar ett bakslag i investeringarna. Nedgången kan dock förklaras i rekorduppgången på 25 procent 2016.

 

Källa: Industrifakta

Flödet

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Testimonials

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015

Nyhetsbrev