ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Ökad kunskap om robotar

12 september 2016

Det pratas massor om digitalisering och robotar som ska ta över arbetsuppgifter som människor utför idag. Ändå är det svårt att få polletten att trilla ner ordentligt. Ska datorer verkligen ta jobben ifrån bokförings- och redovisningsassistenter, maskinoperatörer, kassapersonal? Det förutspås i rapporten ”Vartannat jobb automatiseras inom 20 år – utmaningar för Sverige” från Stiftelsen för strategisk forskning.

danica-kragic

Till Business Arena Stockholm onsdagen den 21 september (inledningen 09.55) kommer Danica Kragic Jensfelt och berättar om hur samhälle och ekonomi påverkas av robotar. Här skriver hon på DN Debatt om hur viktigt det är att folkvalda politiker lär sig mer om vad teknikutvecklingen kommer att innebära för samhället.

 

 

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015