ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

BUSINESS ARENA UMEÅ 2016: Norrland 2070 – mer än ett råvaruskafferi

20 november 2015

Om 55 år har vi ett Norrland där människorna ses som en given resurs och där städerna betraktas som attraktiva. I framtidsvisionen ”Norrland 2070” samarbetar Umeå universitet med några av landets största byggherrar för att utveckla regionen. Ambitionen är att påverka beslutsfattare och få Norrland att bli mer än ”’råvaruskafferi’ av skog, malm och vattenkraft”.

– För att Norrland ska bli en plats där fler människor vill bo måste kommuner och regioner se på de framtida behoven. Vad vill människor ha?, säger regionchefen Markus Andersson.

I visionen lyfter man bland annat en hållbar infrastruktur, där utvecklingen av vägar, transportleder och flygplatser är avgörande för att minska avstånden. Jobb, utbildning och andra serviceutbud ingår också i satsningen för att skapa attraktiva städer.

Många av fördjupningarna på Business Arena Umeå kommer att fokusera på regioner i tillväxt, med fokus på bland annat Umeå, Luleå och Sundsvall. Om två veckor kommer vi att kunna presentera programmet!

Källa: ”Norrland – om 55 år” (ur Framtidens Norrland, bilaga till Di 20 november 2015)

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt
Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

Tack Malmö!

Tack Malmö!

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015