ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

NCC skänker till Hand in hand

21 december 2016

handinhand_jpg_ncc_foto_hand_in_hand_indiaFoto: Hand in Hand India

Istället för julklappar till de anställda skänker NCC varje år pengar till välgörenhet. I år rör det sig om en miljon kronor som ska fördelas på tre organisationer. Den största delen av pengarna får Hand in Hand.
Efter omröstning bland de anställda får utvecklingsorganisationen Hand in Hand 750 000 kronor och organisationerna Ingenjörer utan gränser och Mutomoprojektet får dela på resterande 250 000 kronor.

Hand in Hand är naturligtvis glada över den fina julgåvan och pengarna kommer att kunna hjälpa två byar i Indien under två år.

– Vi är enormt glada över pengarna. För 750 000 kronor kan vi stötta två byar i Indien med 1 000 – 2 000 invånare under två år. Där hjälper vi kvinnor med utbildning i hjälp-till-självhjälp. Kvinnorna blir stoltare, mer självsäkra och får en helt annan status i byn. Det här sättet att jobba med donationer från företag gör att vi kan arbeta långsiktigt, säger Anna Urban, ansvarig för givarsamarbeten på Hand in Hand.

Hand in Hands långsiktiga tänk var också en av anledningarna till att organisationen nominerades till att vara med i omröstningen.

– I år hade vi fokus på organisationer som arbetar med projekt som syftar till att öka levnadsstandarden på lång sikt i de fattigaste områdena i världen. Hand in Hand har liksom de andra två organisationerna som var nominerade, en väldigt tydlig plan för hur vi som företag kan stötta människor till entreprenörskap och hjälp till självhjälp, säger Jennifer Carlsson, varumärkeschef på NCC.

Julgåvan är uppskattad hos NCC:s anställda och även de uppskattar det långsiktiga.

– Vår uppfattning är att våra kollegor är nöjda över att pengarna doneras till något mer långsiktigt och gott ändamål. Även om alla inte aktivt röstar får vi många tummen upp i de forum vi valt att kommunicera kring juldonationen. Det engagemanget är vi glada för.

Hand in Hand fokuserar på att hjälpa kvinnorna
Hand in Hand bidrar med utbildning, träning och tillgång till mikrolån till framförallt kvinnor. Kvinnorna kan tack vare detta starta små familjeföretag och på så sätt långsiktigt förbättra situationen för sig själva och sina familjer. Studier visar att kvinnor investerar 90 procent av sin inkomst i familjens välbefinnande, till skillnad från män som bara investerar mellan 30 och 40 procent i familjen.

Näringslivslegenden Percy Barnevik är hedersordförande för Hand in Hand International. Här ser du hans tal på Business Arena Stockholm. På slutet berättar han om sitt arbete med organisationen.

Länk till Percy Barneviks tal

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015