ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

BUSINESS ARENA MALMÖ 2015: Malmö + Köpenhamn = New world city

11 maj 2015

inledning

Mobiliteten i världen har förändrat förutsättningarna. En konsekvens blir att kravet på konkurrenskraft ökar. Det menar den internationella storstadsexperten Greg Clark som medverkade under morgonens gemensamma inledning. Där har Malmö och Köpenhamn stora möjligheter – men endast om de samarbetar.

Genom att lägga ihop Malmö och Köpenhamn kan man skapa en unik ledarregion av världsklass. ”A new world city”, menar Greg Clark.

”Tillsammans kan Malmö och Köpenhamn stå mot den globala konkurrenskraften, som de var och en annars inte skulle kunna.”

Kommunstyrelsens ordförande i Malmö, Katrin Stjernfeldt Jammeh, håller med: ”Ska man locka internationella investerare till Malmö är det viktigt att visa upp den volym som ett samarbete med Köpenhamn ger”

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015