ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Kunskap & erfarenhet knyts ihop på vårens Business Arena-evenemang

11 december 2014

I 2015 års program för Business Arena Göteborg och Malmö tar vi lite av ett nytt grepp genom att specifikt lämnar plats för samtal om forskning och akademi. I båda städerna kommer vi att arrangera fördjupningar i ämnet under titeln: Forskningen tar plats på scen! Fördjupningarna sker i samarbete med CMB. Här berättar organisationens kommunikatör Kristin Fridholm mer om konceptet.

Kristin Fridholm, CMB ©Foto: Peter Widing
Kristin Fridholm, CMB ©Foto: Peter Widing

Varför är det viktigt att forskningen tar plats på scen?
På många håll i Sverige står samhället inför stora utmaningar. Bostadsbristen är på sina håll akut, enorma infrastrukturprojekt är på gång och inom det närmsta åren måste 1 miljon lägenheter inom miljonprogrammet renoveras. För att klara av detta behöver vi utveckla nya arbetssätt, ny kompetens och inte minst ett modernt och innovativt ledarskap inom samhällsbyggnadssektorn. På landets universitet och högskolor finns kreativa och drivande människor som brinner för dessa frågor. Genom att låta dem ta plats på Business Arena lyfter vi frågorna och visar hur vi arbetar för att hitta nya, effektiva lösningar på de utmaningar som sektorn står inför. Samtidigt knyter vi även ihop den kunskap som finns inom akademin med den erfarenhet som näringslivsrepresentanterna på Business Arena sitter inne med.

Kan du berätta mer om vad ni kommer att bjuda på under Business Arena?
Vår målsättning är att erbjuda fördjupning, eftertanke och kritiska tankar. Fördjupningarna kommer att ge utrymme åt de ännu olösta, öppna frågorna och de ämnen som vi behöver lära oss mer om. Vi vill ge en bild av vad den samlade vetenskapen säger i samhällsbyggandets aktuella frågor. Vi är också ute efter att få till en levande debatt med deltagarna och kommer därför att arrangera något vi kallar ”Snacka med en forskare” i vår gemensamma monter på kongresserna.

Hur ser planerna för samarbetet mellan CMB och universiteten/högskolorna ut framöver?
Det här samarbetet startade i liten skala på Business Arena i Stockholm i höstas och det kommer att utvecklas framöver. CMB:s fokus på styrnings-, lednings- och managementfrågor är viktiga både inom näringsliv och akademi då det kommer tillbaka i undervisningen och därmed i företagens framtida medarbetare.

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015