ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Framtidens arkitektur är oviss

18 september 2013

Framtidsforum: Frågeställningarna om hur framtidens arkitektur kommer att se ut grundar sig enligt Andreas Fries, partner, Strategisk Arkitektur, efter hur framtidens människor kommer att leva. Nutidens arkitektur kan beskrivas som mjuk och hårig, vilket kan sägas vara icke rätvinklig. Om detta kommer att kvarstå är dock omöjligt att säga anser Fries.

–          Sådant som kan komma att påverka oss och det sätt vi lever kommer även påverka vår arkitektur. Klimatkrisen är troligen en del av vår framtid och därmed en del av vår framtida arkitektur, säger Fries.

Andreas Fries beskriver som ett exempel byggnader på pelare, som togs fram efter tsunamin i Thailand, där marken under pelarna används till jordbruksmark.   

Therese Quennerstedt

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015