ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Företag prisas för unga insatser

29 augusti 2018

 

Många år av kompetensbrist kräver att fastighetsbranschen börjar agera och locka nya, unga resurser till sig. Ett sätt är att erbjuda sommarjobb eller praktik. Därför uppmärksammar arbetsgivarorganisationen Fastigo företag som på detta sätt bidragit till att fler unga anställts i branschen, genom ett årligt pris.

Det är för åttonde året i rad som priset i den återkommande undersökningen Framtidsindex delas ut. Priset syftar till att uppmärksamma företag i fastighetssektorn som genom sommarjobb, praktik, prao eller yrkesintroduktion bidragit till att anställa fler unga i branschen.
– Genom Framtidsindex vill vi lyfta fram företag som lyckats locka unga till sin verksamhet, genom exempelvis prao eller sommarjobb, och gjort den vistelsen till någonting varaktigt och inte bara förvaring, säger Mona Finnström, vd för Fastigo.

Mona Finnström berättar att priset är viktigt av flera skäl, inte minst för att konkurrensen om dagens unga kompetens är hård.
– Vi har en kompetensbrist i Sverige, en allvarlig brist som hängt med en väldigt lång tid. Den påverkar offentlig sektor såväl som privat sektor och syns i många yrkesgrupper. Det gör att vi måste bli bättre på att visa upp fastighetsbranschen. Vi har så mycket att erbjuda och det är viktigt att locka unga personer tidigt, gärna innan de påbörjat sina studie- och yrkesval, säger Mona Finnström.

Just nu pågår undersökningen för fullt. Fastigo upplever att intresset från branschen är stort och många företag väljer att delta för att berätta om sina insatser.
– Vi ser att branschen visar ett ökat intresse för Framtidsindex, i takt med att engagemanget och deltagandet ökar år för år. Det är en indikation på att beslutsfattare i branschen har förstått att det här är viktigt, både för sitt företag och för branschen i stort. Nu har fler och fler satt frågan om hur vi lockar unga överst på agendan, säger Mona Finnström.


Om Framtidsindex:

  • Priset delas ut till de eller det företag som genom sommarjobb, trainee, lärlingsplatser praktik eller yrkesintroduktion anställt flest unga under året.
  • Priset delas ut på Nordens största mötesplats för fastighets- och samhällsbyggnadssektorn, Business Arena Stockholm, den 20 september 2018 på Stockholm Waterfront Congress Centre.
  • Vinnare 2017 var Riksbyggen och Stena Fastigheter AB
  • Vill ditt företag delta? Läs mer här!

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015