ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Fastighetsägare kan göra mycket för trygghet

13 mars 2017

Genom att arbeta tätt ihop med lokalsamhället och anställa personer som bor i området kan en fastighetsägare på samma gång bidra till en tryggare social miljö och förbättra den egna affären. Det menar Martin Marmgren som är civilingenjör, samhällsdebattör, lokalpolitiker (MP) och arbetar som polis i Västerort i Stockholm. Insatser i den fysiska miljön är också viktiga.

– Mycket handlar om att få tillbaka det offentliga rummet, se till att vanliga medborgare rör sig på det lokala torget till exempel. Det skapar en tryggare miljö för alla, och där kan fastighetsbolag bidra med olika åtgärder, säger Martin Marmgren.

Missa inte: Fördjupning H Social hållbarhet i fastighetsbranschen 13.30 – 14.30 under Business Arena Göteborg om social hållbarhet i fastighetsbranschen. Där är Martin Marmgren med i panelen.

Moderator för fördjupningen är Helen Larsson, bland annat med ett förflutet på Svenska Bostäder. Vi frågade henne varför hon tycker att social hållbarhet är ett viktigt ämne just för fastighetsbranschen?

– Jag gillar att tänka på oss som jobbar i fastighetsbranschen som en motor i det sociala hållbarhetsarbetet. Vi arbetar där människor bor och lever. Vi äger och förvaltar bostäder och lokaler över hela Sverige, varav många i socialt och ekonomiskt utsatta områden. Tillsammans kan vi uppnå verklig förändring. Min ambition med fördjupningen om Social Hållbarhet är att vi ska inspirera och låta oss inspireras av varandras arbete.

Anmäl dig till Business Arena Göteborg här>>

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015