ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

”Dålig stadsplanering har många offer”

17 september 2015
IMG_6947
Från vänster: moderator Göran Rosenberg & Fredrik Gertten

”Cykeln är ett revolutionärt redskap som kan skapa förändring. Men som med alla revolutionerande redskap möts man av motstånd, någon annan förlorar på det. Till exempel bilindustrin.”

Under eftermiddagen besöktes Business Arena av Fredrik Gertten, regissören bakom filmen ”Bikes vs Cars”. Han berättar att många i Stockholm tror att filmen handlar om konflikten mellan cyklister och bilister. Det gör den inte, utan om en konflikt i stadsplaneringen, som skapar cyklister som blir påkörda och olyckliga bilister som sitter fast i bilköer. ”Dålig stadsplanering har många offer”, menar han.

”Det som chockerade mig mest när jag gjorde filmen var att det aldrig har sålts så många bilar på jordklotet som i dag. Detta i en tid när vi sitter med extrema globala utmaningar. Det är skrämmande att politikerna inte vill att vi ska ha bråttom i dessa frågor, samtidigt som en extrem klimatkris pågår.”

 Han avslutar med att ge en puff för sportcyklisterna.

 ”Älska cyklisterna som kör hipstersportcyklar, även om de ser fåniga ut. De hade kunnat ha en dyr sportbil istället.”

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015