ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

”Bra grundskola är en förutsättning för ökad sysselsättning i framtiden”

10 mars 2015

Malmö tampas, liksom många andra städer i landet, med låga sysselsättningssiffror. Lösningen, menar många aktörer, är samverkan. Enligt Anna Heide, CSR-chef på MKB Fastighets AB, är även en bra grundskola en långsiktig lösning.

Anna Heide
Anna Heide, CSR-chef, MKB Fastighets AB

Hur kan svenska städer med låga sysselsättningssiffror agera för att minska arbetslösheten?
Är övertygad om att det inte är en lösning som kommer att göra skillnad, utan många lösningar som görs av många olika aktörer och framförallt av aktörer som samverkar med varandra för att uppnå konkreta resultat. Det finns även ett starkt samband mellan trygghet, skola och sysselsättning för stadens invånare. Innovation, kreativitet och inte minst mod kommer att vara en avgörande framgångsfaktorer för en socialt hållbar stadsutveckling.För att öka sysselsättningssiffrorna på lång sikt är det viktigt att fler ungdomar går ut grundskolan med godkända betyg för att kunna komma in i gymnasiet. I dag är det alltför många som inte kommer in, vilket tyvärr innebär att de har svårt att komma in på arbetsmarknaden. Bra grundskola är en förutsättning för ökad sysselsättning i framtiden.

Som CSR-chef, hur skulle du säga att företag kan arbeta med CSR för att bidra till ökad sysselsättning?
Något exempelvis MKB kommer att göra är att införa sociala klausuler i upphandlingarna från och med mars i år. MKB är även med och finansierar läxhjälp, där alla som fullföljer den och lyckas höja betygen garanteras två veckors sommarjobb på MKB. Detta är en extra morot och en chans att tjäna egna pengar, få en tidig referens och erfarenhet från arbetslivet.

Vad ser du personligen fram emot att lyssna på under Business Arena Malmö?
Det är ett fantastiskt inspirerande och spännande program i år och det är mycket jag skulle vilja lyssna på. Det ska bland annat bli väldigt kul att få lyssna på Greg Clark och få höra hans analys av Malmö och Öresundsregionen. Alltid spännande med externa perspektiv på ens egen stad.

 

Anna Heide medverkar i seminarium 2, Ökad sysselsättning – den viktigaste framtidsfrågan av alla? kl. 13.30
Moderator och expertkommentator: Karin Klingenstierna och Sonny Modig
Andra medverkande talare: Mikael Stamming (utvecklingsdirektör, Region Skåne), Rolf Elmér (regionchef Malmö, Svenskt Näringsliv), Thomas Behrens (analytiker, Arbetsförmedlingen)

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015