ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Bostadsbristen är inte en brist på pengar – det är en brist på vilja

1 juli 2015

I den fortsatta Business Arena-serien med ungdomspolitiker frågades Ung Vänsters förbundsordförande Hanna Cederin ut i dag. Fokus för utfrågningen låg på bostäder – och rätten till en bostad.

FullSizeRender (19)

”Det som saknas i dag är inte nödvändigtvis pengarna, utan viljan. Jag tänker att det är kommunernas ansvar att göra något åt den bostadsbrist som finns.”

Vid frågan om hur man ska möta de människor som har behov, men inga resurser nämner Cederin den generella välfärden och rätten till en bostad:

”Vi har en generell välfärd som alla ska ha tillgång till. Vi ska inte ha social housing eller liknande lösningar. Ett exempel som vi driver är att det inte ska gå att driva de jättehöga kraven i dag om hur hög inkomst man ska ha eller om att man ska ha ett fast jobb, det är inte rimligt. Vi har inte en sådan bostadsmarknad och vi har många unga som inte har resurserna”

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015