ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Arkitektstudenter hjälper till på Business Arena Umeå

17 januari 2017

Åtta stycken studenter från Arkitekturhögskolan i Umeå kommer att hjälpa till på Business Arena Umeå den 22:a februari. Vi ställer några frågor till två av studenterna om hur det är att plugga arkitektur.

Emma Brandrup-Wognsen

Hur är det att plugga arkitektur i Umeå?
I Umeå, till skillnad från andra arkitekturskolor, är vi en del av konstnärligt campus vilket jag tycker är väldigt roligt och vi har stora kreativa resurser att tillgå. Utbildningen är också väldigt varierad, under andra året jobbade vi i Vännäs utanför Umeå och nu i trean har vi varit i Indien. Möjligheten att utforska både den svenska glesbygden och en storstad i en helt ny kontext har varit väldigt spännande.

Varför valde du att plugga just arkitektur?
För att det är en korsvetenskaplig utbildning där jag kan kombinera två sidor av mig, den mer praktiska och den mer akademiska.

Vad är ditt drömjobb?
Jag har inget specifikt drömjobb, det är så många delar av arkitekturyrket som är intressanta. Under min utbildning har jag hållit mig öppen för olika möjligheter – det är ju så mycket som är roligt.

Charlie Olsson

Hur är det att plugga arkitektur i Umeå?
Det är bra för det mesta, jag tycker om klimatet i skolan och lärarna är väldigt engagerade. Trots de problem med arbetsmiljön skolan har haft de senaste året så trivs jag väldigt bra med Umeå som stad att plugga i.

Varför valde du att plugga just arkitektur?
Jag har haft intresse för det under större delen av mitt liv, jag tyckte exempelvis om att möblera om mitt rum så att det skulle känna större när jag var liten. Jag antar att det blev ganska naturligt att börja plugga till arkitekt. Jag känner också att utbildningen är öppen så att jag har flera vägar att gå efter examen.

Vad är ditt drömjobb?
Jag vet inte om jag har något speciellt drömjobb, utan vill bara känna att jag jobbar med projekt som intresserar mig. Just för tillfället är det projekt i mindre skala där man kan vara med och påverka och sätta sig in mer i detalj. Jag håller för stunden på att bygga lite möbler vid sidan av studierna, något jag tycker är intressant för att förstå hur material är sammanfogade.

 

Träffa Emma och Charlie på Business Arena Umeå! Till anmälan>>

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015