ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Årets kvinna i fastighetsbranschen inspirerar framtida branschmedarbetare

28 augusti 2014

Tina Karrbom årets kvinna i f.

I våras arrangerade Fastighetsägarna ett lunchseminarium om jämställdhet. Vårens seminarium var startskottet inför nomineringsprocessen till utmärkelsen Årets kvinna i fastighetsbranschen 2014. Den 28 augusti bjöd Fastighetsägarna återigen in till ett seminarium, Nå jämställdhet i praktiken. Denna gång för att kora vinnaren. I år heter hon Tina Karrbom-Gustavsson och är docent i byggprojektledning vid KTH.

Utmärkelsen Årets kvinna i fastighetsbranschen startades på initiativ av Fastighetsägarna och Fastighetsnytt för 11 år sedan. Syftet? Att lyfta jämställdhetsfrågan inom branschen. Startskottet till årets upplaga startade i samband med ett lunchseminarium i våras. Den 28 augusti var det dags att kora 2014 års vinnare under ett uppföljande seminarium.

En jury bestående av sex branschaktörer har under våren och sommaren arbetat för att utse en person som gör sig skäl för utmärkelsen. I enlighet med kriterierna är det en person som inspirerar, har ett genuint engagemang för fastighetsfrågor och som arbetar för fastighetsbranschens utveckling. Till dagens seminarium återstod tre nominerade: Anna Denell, hållbarhetschef på Vasakronan, Tina Karrbom-Gustavsson, docent i byggprojektledning vid KTH och Katarina Wåhlin Alm, chef för NCC Property Development Sverige. Innan årets pristagare tillkännagavs lästes motiveringen upp av en av jurymedlemmarna, Emma Jonsteg, vd på Utopia arkitekter:

”Hon har ett genuint engagemang för fastighetsrelaterade frågor och brinner för att inspirera studenter som ska börja jobba i branschen”.

Förutom titeln Årets kvinna i fastighetsbranschen 2014 får Tina Karrbom-Gustavsson 25 000 kronor att donera till ett välgörande ändamål.

Årets jury
Fredrik Wirdenius, vd Vasakronan,
Emma Jonsteg, vd Utopia Arkitekter,
Erik Selin, vd Balder,
Rebecka Yrlid, hållbarhetschef Humlegården Fastigheter AB,
Gustav Stenbeck, hållbarhetschef Nordic Choice samt
Biljana Pehrsson, vd Kungsleden.
Sekreterare: Sara Haasmark, hållbarhetschef Fastighetsägarna Stockholm

Flödet

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Testimonials

”Det bästa med Business Arena är att man får inspireras, lära känna massa nya människor och också träffa kompisar från förr.”
- Alexandra Laurén, vd, Bonava
”Ett tillfälle för mycket spontana möten och att mötas mellan fastighetsbolag, politiken och konsulter. ”
- Johanna Hessius, CEO & Head of Advisory Sweden, Newsec
”Det bästa med Business Arena är det personliga mötet, med både befintliga och potentiella kunder. ”
- Christian Fjordskär, försäljningschef, Värderingsdata AB
”Business Arena står för kunskap, nätverk och gemenskap. Med tanke på de stora utmaningarna som samhället i stort står för och branschen i synnerhet, så bör vi hjälpas åt att ta ansvar för samhällsbyggandet.”
- Annika Selin, vd, Forsen

Nyhetsbrev