ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

BUSINESS ARENA GÖTEBORG 2016: 1 000 miljarder kronor i Göteborgssatsning

11 mars 2016

Byggen för motsvarande 1 000 miljarder kronor planeras i Göteborgsregionen, ett belopp som överraskar. Det visar en ny rapport.

”Vi visste att det är mycket på gång, men att det är så här oerhört stora investeringar är överraskande”, säger Henrik Einarsson, etableringschef på Business Region Göteborg till DI.

De största satsningarna ligger på bostadsbyggandet med över 400 miljarder kronors investeringar. De ämnar motsvara den befolkningstillväxt som väntar regionen, som väntas vara 1,3 miljoner 2035. Stora infrastruktursatsningar planeras också, bland annat i Västsvenska paketet och Västlänken, liksom stadsutvecklingsprojekt som Älvstaden och utvecklingen av nya kontor och lokaler.

På Business Arena Göteborg låter vi den här typen av frågor prägla dagen. I ett stort antal seminarier och fördjupningar diskuterar vi regionens utmaningar och möjligheter vad gäller stadsbyggnadsprojekt, infrastruktur, bostadsbyggande, handel och mycket mer.

I dagarna tipsade vi bland annat om programpunkten Göteborg som miljonstad: hur ska det finansieras? och vi vill även passa på att lyfta fram seminarium 2, Går växtvärken att undvika när Göteborg bygger ut infrastrukturen?

För fler tips, se dagens program!

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015