En mötesplats för Luleås investeringsmöjligheter

9 maj 2018

Det händer mycket i Luleå just nu. Underjordsprojektet Östra länken blev nyligen utsett till Årets bygge 2018 och få har säkert missat den världsspridda nyheten om Facebooks tredje etablering i den forna stålstaden. Luleå-regionen uppmärksammas ofta som en viktig spelare på den globala marknaden.  

När Nordens ledande mötesplats för fastighets- och samhällsbyggnadssektorn kommer till Luleå den 29 maj står därför investeringsmöjligheterna, utvecklingen och framtiden i kommunen på agendan. Välkommen att delta!

Luleå är en relativt ung stad, 400-årsjubileet firas 2021. Samtidigt är det en stad med ett viktigt arv märkt av LKAB:s gruvdrift och stålexport, med en spirande kärna av kunskap i mitten: Luleå tekniska universitet är en viktig anledning till att fler och fler företag etableras i Luleå. Facebooks etablering på Porsön i norra Luleå är inte minst ett bevis på detta, som nu blir ett av världens största datacenter på totalt över 100 000 kvadratmeter. Enligt en utvärdering har närmare 5 000 jobb genererats i anslutning till Facebooks investeringar i Luleå mellan åren 2012-2016 och fler än 1 000 personer kommer vara engagerade i det nya bygget.

På Business Arena Luleå diskuteras utvecklings- och investeringsmöjligheterna i Luleå i en speciellt utvald panel där Niklas Nordström, kommunstyrelsens ordförande (S), Luleå kommun, Staffan Åkerlund, chefredaktör för branschtidningen Byggindustrin, Anne Graf, vd för datacenterföretaget Hydro66 och Jesper Klefsjö, stadsbyggnadschef i Luleå deltar.

Vill du veta mer om Business Arena Luleå? Du hittar all information om mötesplatsen på businessarena.nu

Är du journalist och intresserad av att bevaka Business Arena Luleå den 29 maj? Kontakta vår pressavdelning.

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt
Umeå 14/2
”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015

Business Arena nyckeltal

Business Arena informationsbrev

Business Arenas informationsbrev skickas ut löpande till dig som är intresserad av att hålla dig uppdaterad om vårt pågående arbete kring evenemangen i Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå, Almedalen och London. Det kan exempelvis handla om aktuella talare, programspår och praktisk information inför evenemanget. Genom att prenumerera ser du till att inte missa några viktiga nyheter!
Business Arena anordnas av Fastighetsnytt som ingår i Bonnier Business Media (”BBM”) som är en del av Bonnierkoncernen. BBM är personuppgiftsansvarig för den behandling av personuppgifter som sker med anledning av att du registrerar dig för Business Arenas informationsbrev. Du kan läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter på https://gdpr.bonniernews.se/personuppgiftspolicy/.