ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

”Yes, we can!”

28 maj 2015

Magnus Lindgren

Situationen ser rätt bra ut, inleder Magnus Lindgren, generalsekreterare för Tryggare Sverige och före detta polis och kriminolog, på Business Arenas partnerträff.

Mängdbrott i form av bilbrott & våld i offentliga miljöer har minskat senaste åren, likaså det dödliga våldet. MEN, menar han, vi ser ett nytt Sverige, med en ökning av grövre och mer organiserad brottslighet, exempelvis människohandel, narkotikahandel och utpressningar. Vi ser en polarisering i trygghet, där kommuner som varit trygga blivit tryggare och kommuner som varit otrygga blivit otryggare. Men det finns lösningar.

”Det är enkelt, det går snabbt och det är billigt att minska brottsligheten. Men vi måste tänka och göra nytt. Mitt budskap till er idag är att det går, ”Yes we can”. Våra egna tankar och föreställningar om att det inte går är största hindret. Inget kunde vara mer fel”

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015