ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

”Vilken annan stad som helst skulle välkomna ett Nobel Center”

21 september 2016

När den brittiske arkitekten David Chipperfield talar på Business Arena Stockholm onsdagen den 21 september är han inte det minsta förvånad över att en ny byggnad i ett centralt läge ger upphov till diskussioner. En debatt är alltid hälsosam, menar han. Däremot är David Chipperfield förvånad över att Nobel Center som enligt planerna ska byggas på Blasieholmen i Stockholm inte uppfattas som en offentlig byggnad. Så är nämligen fallet menar han; finansieringen är privat medan byggnaden blir offentlig i sin funktion.

– Som sagt var, jag välkomnar en diskussion, men jag är säker på att vilken annan stad i världen som helst skulle ta emot ett Nobel Center med öppna armar, säger David Chipperfield.

Han menar att han knappt kan tänka sig ett starkare varumärke än Nobel, att dess tyngd tycks vara underskattad i Sverige, och understryker att de publika verksamheterna i byggnaden utgör dess ”hjärta”.

– Det finns städer som förstörs av hänsynslösa privata intressen, men definitivt inte av att man bygger Nobel Centers.

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015