ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Viktigast är de miljontals bostäder som redan finns

22 februari 2017


Foto: Maria Nordlander

 

Under bostadsseminariet på Business Arena Umeå talade på förmiddagen bland annat Alf Karlsson, statssekreterare till bostadsminister Peter Eriksson. Förutom att presentera regeringens bostadspolitiska program, pratade han även om vikten av att bättre utnyttja det befintliga beståndet.

– Vår viktigaste tillgång är inte de 67 000 bostäder som är prognostiserade att byggas i år – det är de miljontals bostäder som redan finns. När vi säger 700 000 bostäder menar vi inte att det ska byggas 700 000 bostäder – utan mycket ska tillskapas på flera olika sätt.

Han beskrev också situationen som uppstod när Alliansen förra våren valde att lämna de bostadspolitiska samtalen med regeringen.

– De politiska partierna var ganska bra på att döda varandras älsklingar. Man får inte så bra samtal om man vänder sig till en socialdemokrat och säger att ”vi vill ta bort investeringsstödet”, och vice versa. Peter har vid flera tillfällen försökt påbörja nya samtal – gensvaret har varit något avmätt.

Maria Nordlander

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015