ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Vi tar pulsen på den moderna storstaden

29 augusti 2014

Den som äger fastigheter, bygger, planerar eller för politik i en storstad har mycket att vinna på att förstå de stora idéerna i samtiden. I ett speciellt seminarium om urbana samtidsfrågor tar vi pulsen på den senaste utvecklingen globalt och lokalt. Med utgångspunkt i städer som New York, Berlin och Rio de Janeiro skaffar vi perspektiv på de svenska storstäderna och de drivande idéerna. Vi tar upp medborgardialog, identitetsbyggande, Urban Governance och mycket mer. Välkommen till en dag full av aha-upplevelser!

Det är alltid viktigt att få perspektiv på sin egen samtid och förstå de grundläggande drivkrafterna. Vi lever i en global era när trender fortplantas över världen snabbare än någonsin. Tanken med seminariet är att den som arbetar på strategisk nivå i branschen ska få de verktyg som behövs för att förstå dagens kraftfulla och komplexa urbana utveckling, säger Daniel Bergstrand som är chefredaktör på Fastighetsnytt och programansvarig för Business Arena.

Seminarium 11, torsdagen den 18 september: Från Neolocalism till Urban Governance – idéerna som formar storstaden
Moderator: Göran Rosenberg
Med talare som Maria Nicanor (Victoria and Albert Museum, London), Viktoria Walldin (White Arkitekter), Tobias Olsson (Sveriges Arkitekter) och Johanna Langhorst (journalist och författare)

göran rosenberg

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt
Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

Tack Malmö!

Tack Malmö!

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015