ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Vi fortsätter samarbetet med Hand in Hand på Business Arena Göteborg

29 mars 2017

Fastighetsnytt och Business Arena har valt att samarbeta med Hand in Hand för att vi tror på hjälp till självhjälp och entreprenörskap för att bekämpa fattigdom. Hand in Hand riktar in sig på att ge kvinnor stöd för att de ska kunna starta företag som ger dem och deras familjer försörjning. I förlängningen har de även möjlighet att anställa och ännu fler lyfts ur fattigdom.

Här kan du se en informationsfilm om Hand in Hand

På Business Arena Göteborg finns Hand in Hand än en gång på plats med en monter. I montern går det att köpa böcker och stödja organisationen.

Tidigare har bland annat Hand in Hand Internationals hedersordförande Percy Barnevik inledningstalat på Business Arena Stockholm 2016.

 


Några röster om Hand in Hand:

”Vi på NCC är med och utvecklar samhällen och bygger inkluderande städer där fler har råd att leva, arbeta och bo. Vår verksamhet präglas av en vilja att göra mer än bara bygga och göra en gemensam sak för människor som har de svåraste levnadsvillkoren på jorden. Hand in hand har en bra och väl utarbetad metodik som gör det enkelt för näringslivet att bidra till förebyggande verksamhet i avsikt att hjälpa människor att hjälpa sig själva ur fattigdom”  

Peter Wågström, Koncernchef NCC.
Läs gärna Business Arenas artikel om NCC:s julgåva till Hand in Hand.


”Att erbjuda människor en chans till ett bättre liv genom att lära hur man driver och utvecklar ett litet företag är för många i fattiga delar av världen enda möjligheten att uthålligt ta sig ur extrem fattigdom till en tryggare tillvaro. En trygg tillvaro för människor och deras familjer är grunden för ett långsiktigt samhällsbygge. Jag stödjer Hand in Hand som genom sina imponerande resultat visar att deras modell för hjälp till självhjälp verkligen fungerar och gör stor skillnad.”

Erik Selin, VD Fastighets AB Balder”Vi har valt att stödja Hand in Hand då det de gör är avgörande för att många människor i världen skall kunna försörja och utbilda sig, vilket i sin tur även har positiv påverkan på kommande generationer.”

Pernilla Fröjd, Bygg-Göta Göteborg AB


”Jag lyssnade på ett föredrag om Hand in Hand och gillade arbetsmetoden, hjälp till självhjälp med entreprenörskap så att människor själva, på ett konkret sätt, kan ta sig ur fattigdom. Utifrån det beslutade jag att stödja organisationen genom ett byprojekt. Har nu varit där, genom vårt stöd hade människorna i byn fått instrument så att de skapat ett nytt mikrosamhälle – som fungerar! Totalt sett var detta så hoppingivande.”

 Stefan Hansson, VD Hansson Holding AB


”Vi har valt att stödja Hand in Hands arbete då vi delar deras vision om att entreprenörskap utvecklar människor och ger dem förutsättningar för ett bättre liv.”

 Per-Arne Gustavsson, VD ProjektengagemangCharlotte Bohman, generalsekreterare, Hand in hand
Läs en intervju med Charlotte Bohman här.

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015