ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Världskänd ekonom på scen under Business Arena Stockholm

8 juni 2017

Foto: Qilai Shen / World Economic Forum

En av världens mest inflytelserika ekonomer, Martin Wolf, talar på Business Arena Stockholm onsdagen den 20 september. Vi kan se fram emot en guidad tur i den globala ekonomins tillväxt och utmaningar.

Martin Wolf har varit senior economist hos Internationella valutafonden och skrivit ett antal böcker inom ekonomiska ämnen. Idag är han chefsekonom för den världsledande dagstidningen inom ekonominyheter Financial Times, och har tilldelats den tredje högsta graden av den brittiska imperieordern, Commander of the Most Excellent Order of the British Empire (CBE), för sin journalistiska gärning.

Som talare är Martin Wolf flitigt anlitad, bland annat har han medverkat i World Economics Forum i Davos ett antal gånger. Fastighetsnytt fick tillfälle att träffa Martin Wolf år 2013, och intervjun publicerades i två delar: i november 2013 och februari 2014.

Under Business Arena Stockholm kommer Martin Wolf ge oss en guidad tur genom världsekonomin. Under rubriken ”En världsekonomisk lindans” konstaterar han att även om den stora recessionen numera är bakom oss, har den globala ekonomin inte till fullo har återhämtat sig från dess konsekvenser. Tillväxten är svag, inflationen låg och följaktligen också räntorna. Hur ser effekterna av övergången till det nya teknologiska paradigmet, digitaliseringen, ut? Fenomen som ”det nya normala” och ”sekundär stagnation” skapar förvirring bland ekonomer. Lägg därtill den globala politiska osäkerheten i kölvattnet av Brexit, det amerikanska presidentvalet och situationen i Nordkorea.

Fastighetsnytts börs- och finansredaktör Sverrir Thór, kommenterar Martin Wolfs deltagande i Business Arena Stockholm såhär:
– Martin Wolf är utan tvekan en av världens mest kända ekonomer och förmodligen den mest inflytelserika ekonomen som inte är verksam inom akademin eller centralbankssfären. Sobra och pricksäkra analyser av läget i den globala ekonomin är hans signum, och hans ord har en tyngd. Jag ser mycket fram emot att höra honom prata på Business Arena.

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015