ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Uppsalatillväxt i topp

29 augusti 2018

En ny stadsbyggnadsidé, ett gigantiskt stadsbyggnadsprojekt och nummer ett i utmärkelsen Årets Tillväxtkommun 2018 – det händer mycket just nu i Sveriges fjärde största stad. När Nordens ledande mötesplats för fastighets- och samhällsbyggnadssektorn, Business Arena, kommer till Uppsala den 14 november står därför investeringsmöjligheterna, utvecklingen och framtiden i kommunen på agendan. Välkommen att delta!

Uppsala har i århundraden varit en av Sveriges absolut viktigaste städer och har alltid vuxit trots lågkonjunkturer och utmaningar. Två universitet i världsklass och närheten till Arlanda gör Uppsala till ett viktigt nav i huvudstadsregionen med omnejd och har alla möjligheter i världen att dra fördel av den ekonomiska tillväxt som skapas i Sveriges ekonomiska nav.

Nu står det klart att investeringar på över 100 miljarder ska bygga framtidens Uppsala inom ramen för det som kallas Uppsalapaketet. I pipeline står fyra nya järnvägsspår, en ny tågstation, spårvägstrafik och 33 000 nya bostäder. Längs det nya fyrspåret väntas minst 50 000 nya bostäder.

Tidigare i augusti prisades också Uppsala kommun för sin visionära samhällsplanering och starka näringslivsutveckling. Plattformen Arena för Tillväxt korade Uppsala till Årets Tillväxtkommun 2018, ett pris som sedan 1998 delas ut till kommuner som aktivt skapar ”förutsättningar för sin tillväxt”.

På Business Arena Uppsala diskuteras Uppsalas tillväxt brett, bland annat hur den ekonomiska stabiliteten ska fortsätta frodas i regionen och hur staden bör positionera sig i den globala ekonomin. Deltar gör Nordeas chefsanalytiker Anders Wallström, som många säkert känner igen som hjärnan bakom den omtalade rapporten ”Myten om bostadsbristen”.

Vill du veta mer om Business Arena Uppsala? Du hittar all information om mötesplatsen på businessarena.nu.

Är du journalist/reporter och intresserad av att bevaka Business Arena Uppsala den 14 november? Kontakta vår pressavdelning.

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015