ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Ungdomspanel talar om storstäder och stadsbyggnad

27 januari 2014

På Business Arena Stockholm i fjol genomförde vi för första gången en programpunkt helt bestående av en ungdomspanel. I år tar vi konceptet till Business Arena Malmö och Göteborg med programpunkten ”Framtidsfokus: ungdomspanel med fokus på storstäder och stadsbyggnad”.

Vi har redan nu frågat tre av paneldeltagarna, Linda Nordlund, förbundsordförande i LUF, Magda Rasmusson, språkrör för Grön Ungdom och Erik Bengtzboe, förbundsordförande i MUF, vilken deras viktigaste storstadsfråga är:

En växande stad där också människor får utrymme att växa. Bostadsbristen måste lösas för att få dynamiska storstäder, vilket enbart kan ske om det blir lönsamt att bygga hyresrätter. Därför måste byggreglerna förenklas och bruksvärdessystemet fasas ut.”

Linda Nordlund

Vi måste minska bilismen radikalt. Den är en av de största orsakerna till den globala uppvärmningen, det är hälsofarligt och tar mycket plats i anspråk. Mer kollektivtrafik, promenad- och cykelstråk och betydligt mindre utrymme till bilvägar skulle skapa coola, gröna och täta städer där vi har plats till fler grönområden, bostäder och platser att hänga. Dessutom skulle det skapa en mer jämlik och jämställd stad.”

Magda Rasmusson

”Det är bara att konstatera att den viktigaste storstadsfrågan just nu är bostäder. Det är dyrt och knepigt att kunna flytta dit jobben och utbildningar finns, vilket medför enorma utmaningar. Sedan blir självfallet frågor om arbetsmarknad och infrastruktur också intressanta, men bostäder är det som står i centrum.”

Erik Bengtzboe

Notera datum och tidpunkt för respektive programpunkt:

Business Arena Malmö | 3 april 2014 |kl 11.00| Scandic Triangeln

Business Arena Göteborg | 8 april 2014 |kl 11.00 | Svenska Mässan

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015