ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Trendspaning i framtiden

9 november 2017

Fredrik Widén och Filip Sjöström.

Som ung och lovande i fastighetsbranschen är det lätt att bli pessimistisk just nu. Stundar en bostadskrasch? Blir det en dollarkris? Kan man som ung idag ens satsa och lyckas? Många önskar nog kunna se in i framtiden, vilket också var temat på Fastinos seminarium om trender inom fastighetsbranschen på onsdagen. I en omvälvande tid sätts problemlösningsförmågan på prov.

– Vi menar att man måste titta historiskt för att kunna se vad som händer i framtiden, säger entreprenören Filip Sjöström som tillsammans med Fredrik Widén på Nordier Property Advisors presenterade sin trendspaning i fastighetsbranschen på Fastinos nätverksträff.

Klart är att Generation Y, även kallade ”Millenials” födda 1985 och framåt, kommer att stå för och vara med om de främsta omvälvande förändringarna i framtiden. Det handlar om generationen som kommer styra urbaniseringen, globaliseringen och digitaliseringen.

I tider av kris kan yngre generationer se andra saker som den äldre generationen inte ser, menar Filip Sjöström och Fredrik Widén. De som vågar ta risker kommer lyckas.

– Vi måste vara problemlösare i framtiden, man kan inte förvänta sig att ha ett jobb på samma sätt som idag. Man måste våga tänka nytt kring problem och finna lösningar. Därför tror jag att entreprenörskapet är här för att stanna, säger Filip Sjöström.

Men rent praktiskt då, hur ska en ung person utan kapital slå sig in på fastighetsmarknaden och utmana gamla mönster? Unga får inga lån på en överhettad marknad där tillgångarna är övervärderade. Fredrik Widén menar att det enda sättet är att hitta en pålitlig partner och skapa ett kapital tillsammans.

– Man ska teama ihop sig med någon som man litar på och på så vis skapa sig ett kapital. Man måste våga ta risker. Problemet många unga gör idag är de gör snabba affärer istället för att bygga kassaflöden, säger Fredrik Widén.

 

Tips från coachen:
Fredrik Widéns tips om hur du som ung i fastighetsbranschen förbereder dig inför en krasch

  1. Spara kapital
  2. Skaffa en kompis med kapital
  3. Skaffa dig en rådgivare eller mentor som kan följa med till banken och ge respekt – det kan öka dina chanser att få lån. Ta gärna över lån – men se till att bygga bra kassaflöden så att du kan betala räntan.

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015