ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Tidsfönster för utbyggnad av Stockholms Central

6 juli 2016

Under frukostspecialen på Business Arena Almedalen onsdagen den 6 juli berättade Jernhusens Ann Wiberg om den omfattande utbyggnad som Stockholms Central står inför. Det handlar om en plats som 200 000 människor passerar DAGLIGEN. Om 20 år är det dubbelt så många. Det uppstår ett tidsfönster som gör en ombyggnad möjlig i och med att pendeltågstrafiken flyttar till Citybanan, som öppnar om cirka ett år. Därmed kan man under 5-10 år bygga mer handel, service, binda ihop hela området i staden och utvidga plattformar för tågen, bland mycket annat. Totalt sett handlar det om ett område på 44 000 kvadratmeter. Utbyggnaden kommer att ha konsekvenser för hela Sverige.

– Det finns en parallell utbyggnad av stationerna i Göteborg och Malmö, så det är ett helt system som utvecklas, säger Ann Wiberg.

– Ibland talar man om att det handlar om att ”läka ett sår” i Stockholms stadsbild, men det handlar om mycket mer än så. Trafiken utvecklas naturligtvis och Stockholms CBD växer på ett sätt som gör att staden förmeras. Sedan vet vi att många kommer att ha synpunkter innan det här är klart, Stockholmare han mycket åsikter om sin närmiljö, säger Roger Mogert som är stadsbyggnadsborgarråd i Stockholm.

– Det här är väldigt bra för hela regionen, det märkliga är att man har väntat så länge på att inleda ombyggnaden. I sin nya skepnad kommer centralstationen att bli en oas, en plats där man vill uppehålla sig, säger Tomas Ernhagen som är chefekonom på Fastighetsägarna.

Flödet

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Testimonials

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015

Nyhetsbrev