ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Tät debatt om förtätning

19 september 2012

Debatten efter lunch på stadsbyggnadsseminariet i C3 var mycket intressant. Bland annat debatterades förtätning eller inte och urbana kvaliteter. En som gärna vill ha mer urbanitet och är rädd för att det kommer att ta sin tid är Pehr Granfalk (M) som är KSO i Solna. Han är hyfsat skeptisk till central planering:

”RUFS:en är rätt död”, säger Pehr Granfalk.

Thomas Rudin (S) som är oppositionsborgarråd i Stockholm undrar om driften att bo i innerstaden är en hauss och menar att det är svårt att förse barnfamiljer i stadskärnan med den service de behöver.

”Staden skulle behöva sikta längre fram än vad marknaden gör och jag tycker att det behövs en gemensam vision för var vi vill komma. Idag är det väldigt många som bara tänker på vad som händer nu”, säger Thomas Rudin.

 

Flödet

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Testimonials

”Det bästa med Business Arena är att man får inspireras, lära känna massa nya människor och också träffa kompisar från förr.”
- Alexandra Laurén, vd, Bonava
”Ett tillfälle för mycket spontana möten och att mötas mellan fastighetsbolag, politiken och konsulter. ”
- Johanna Hessius, CEO & Head of Advisory Sweden, Newsec
”Det bästa med Business Arena är det personliga mötet, med både befintliga och potentiella kunder. ”
- Christian Fjordskär, försäljningschef, Värderingsdata AB
”Business Arena står för kunskap, nätverk och gemenskap. Med tanke på de stora utmaningarna som samhället i stort står för och branschen i synnerhet, så bör vi hjälpas åt att ta ansvar för samhällsbyggandet.”
- Annika Selin, vd, Forsen

Nyhetsbrev