ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Tankeväckande film för svenska stadsplanerare

4 mars 2015
Dokumentärfilmaren Fredrik Gertten intervjuas om sin nya film.
Dokumentärfilmaren Fredrik Gertten intervjuas om sin nya film.

Fastighetsnytt var på premiären av Fredrik Gerttens dokumentärfilm Bikes vs Cars på biografen Skandia i Stockholm måndagen den 2 mars. En fullsatt salong applåderade kraftfullt efteråt och regissören hoppas naturligtvis att budskapet ska nå ut.

– Och egentligen tycker jag inte att det är en särskilt kontroversiell film. Det fungerar helt enkelt inte att alla stora städer stockar igen på grund av fler och fler bilar på gatorna, säger Fredrik Gertten.

Stockholm flimrade förbi i några sekunder i form av en av bilar fullbelastad trafikled. Däremot hyllades Köpenhamn och Amsterdam. Två storstäder i länder som saknar egna biltillverkare. Enligt filmen är det fler som cykelpendlar i Köpenhamn än i hela USA.

Bikes vs Cars, som paradoxalt nog är vacker med alla sina skildringar av bilköer, visar hur märkligt människor organiserar de värdefulla markytor som storstäderna utgör. I Brasiliens industriella huvudstad São Paulo är 60 procent av ytan tillägnad bilar, i Los Angeles 70 procent.

Daniel Bergstrand 

Mer information finns på:
http://www.bikes-vs-cars.com/
#bikesvscars

På Business Arena Malmö 7 maj tar vi upp Malmö och Lund som cykelstäder i seminarium 2, 15.15 i punkten Cykelregion i toppklass – positiva effekter av persontransporter på två hjul

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015