ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Stig-Björn om Västra Götaland

9 april 2013

Det har pratats mycket om regioner de senaste åren och i Västra Götaland har man faktiskt organiserat sig på det sättet. Vi frågade statsvetaren Stig-Björn Ljunggren vad det har betytt för Göteborg?

Göteborg har lyfts fram som en metropol och trots motgångar ändå hävdat sig väl. Liksom Stockholm och Malmö har staden lyckats dra in i en verklig urbanitet. En lyckosam ”agglomeration”, för att använda ett populärt uttryck.

Frågan är dock om detta inte också har minst lika stor betydelse för Göteborgs omgivning. En region behöver ett dynamiskt centrum, ja, men också kringliggande tätorter som måste vara delaktiga i regionens utveckling. Då krävs bland annat kraftfulla satsningar på infrastruktur. Och för att det ska bli gjort måste också staten ta sitt ansvar.

Seminarium 1, 16.00 Special: Blir det någon storstadspolitik?

 

Flödet

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Testimonials

”Det bästa med Business Arena är att man får inspireras, lära känna massa nya människor och också träffa kompisar från förr.”
- Alexandra Laurén, vd, Bonava
”Ett tillfälle för mycket spontana möten och att mötas mellan fastighetsbolag, politiken och konsulter. ”
- Johanna Hessius, CEO & Head of Advisory Sweden, Newsec
”Det bästa med Business Arena är det personliga mötet, med både befintliga och potentiella kunder. ”
- Christian Fjordskär, försäljningschef, Värderingsdata AB
”Business Arena står för kunskap, nätverk och gemenskap. Med tanke på de stora utmaningarna som samhället i stort står för och branschen i synnerhet, så bör vi hjälpas åt att ta ansvar för samhällsbyggandet.”
- Annika Selin, vd, Forsen

Nyhetsbrev