ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Stig-Björn om Västra Götaland

9 april 2013

Det har pratats mycket om regioner de senaste åren och i Västra Götaland har man faktiskt organiserat sig på det sättet. Vi frågade statsvetaren Stig-Björn Ljunggren vad det har betytt för Göteborg?

Göteborg har lyfts fram som en metropol och trots motgångar ändå hävdat sig väl. Liksom Stockholm och Malmö har staden lyckats dra in i en verklig urbanitet. En lyckosam ”agglomeration”, för att använda ett populärt uttryck.

Frågan är dock om detta inte också har minst lika stor betydelse för Göteborgs omgivning. En region behöver ett dynamiskt centrum, ja, men också kringliggande tätorter som måste vara delaktiga i regionens utveckling. Då krävs bland annat kraftfulla satsningar på infrastruktur. Och för att det ska bli gjort måste också staten ta sitt ansvar.

Seminarium 1, 16.00 Special: Blir det någon storstadspolitik?

 

Flödet

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Testimonials

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015

Nyhetsbrev