ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Spännande om smarta städer den 22 september

17 maj 2016

Användningen av digital information med hjälp av stora datamänger och enorm processorkraft fortsätter att utvecklas exponentiellt. Fenomenet, som brukar gå under namnet digitalisering, påverkar allt från arbetsmarknad till utnyttjandet av parkeringsplatser. Förra året lanserade Business Arena ett mycket välbesökt seminarium i Stockholm med digitalisering och fastigheter som tema. I år följer vi upp med ett seminarium om smarta städer och hur fastighetsägandet påverkas.

Fastighetsnytts seniore redaktör Daniel Bergstrand tror att det kommer att bli en mycket intressant och tankeväckande dag.

– Digitaliseringen gör att det finns stora företag som ser smarta städer som sin största framtida intäktskälla. Fascinerande perspektiv, men med många komplicerade aspekter, såväl tekniska som demokratiska och planeringsmässiga. Tanken är att vi går in på de olika aspekterna under seminariet och kopplar till fastighetsbranschen.

Seminariet heter Du smarta nya stad – hur ska vi använda de digitala möjligheterna? och går av stapeln torsdagen den 22 september.

– Att försöka förstå effekterna av den tilltagande digitaliseringen är faktiskt väldigt spännande, det handlar om närmast filosofiska frågor ibland. Bara att tänka sig att miljarder föremål kommunicerar med varandra redan i dag är smått hisnande. Vad kan det betyda för en stads funktion? Smarta städer är ett ämne som stimulerar fantasin.

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015