ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

”Sömnlös till om vi tappar förtroendet”

30 juni 2015

Magnus Billing, vd på Nasdaq Stockholm var dagens gäst i vår dagliga Rakt på sak. Temat för utfrågningen handlade bland annat om den grekiska ekonomiska krisen, Nasdaqs roll och den svenska riskaptiten.

FullSizeRender (16)

Den grekiska ekonomiska krisen som pågår kallar Magnus Billing som en tragedi för de grekiska medborgarna.

”Det är enormt tråkigt att Grekland hamnat i dessa situationer efter 5 månaders förhandlingar. Kommer dröja ett tag innan vi kommer att se detta spela ut. Det som skrämmer mig mest är vad konsekvenserna blir för Europa i stort om Grekland lämnar. Jag tror att det får många konsekvenser utanför Grekland och de strukturreformer vi efterfrågat i andra länder för att få igång ekonomin”

 Vid frågan om Nasdaqs roll för den svenska börsen betonar Billing på att förtroende och kvalitet kommer högt.

”Vår uppgift är att säkerställa att bolagen uppfyller kraven och att det finns god transparens. När trycket är hårt funderar vi mycket på att säkerställa att vi får in god kvalitet. Det är jag lite sömnlös till är om vi tappar förtroende. Får vi in ett dåligt bolag kan det gå dåligt”

Billing får frågan från moderatorn Kristina Alvendal om svenskars benägenhet att satsa på börsen. Ja och nej, menar han.

”Vi har en fantastisk aktiekultur i Sverige och vi har tagit till oss ny teknik på ett bra sätt. Men tittar man på de tillväxtbolag som kommit i dag så attraherar de mer kapital från USA. Amerikanska investerare har en högre riskaptit än vad svenskar har”

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015