ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

”Skattesystemet behöver reformeras”

2 juli 2013

Fredrik_Katarina

 

 

 

 

 

 

Fredrik Fernqvist och Katarina Berggren

Antal lägenheter i behov av upprustning kan räknas i hundratusental. Dagens renoveringstakt är dock långsam, en del av problemet är svårigheten att finansiera renoveringarna på grund av en dålig ekonomi hos de kommunala bostadsbolagen. Att sälja ut en del av beståndet är en lösning flera kommuner använt för att skaffa kapital. I Botkyrka beslutades nyligen om försäljning av ett stort antal bostäder till privat aktör, något som fått kritik. Katarina Berggren (S), KO, Botkyrka kommun, anser dock att kritiken är obefogad.

– Jag blir arg på att så många tror att privata hyresvärdar är strunt. Mitt Alby kommer att bli en tuff konkurrent till Botkyrkbyggen, säger hon.

Miljonprogrammen, och hyresrätten i allmänhet, är en het potatis inom politiken. Fredrik Fernqvist (MP), 2a vice ordförande i SABO, ser hyresrätten som en missgynnad boendeform och från Miljöpartiet har man i alla fall en konkret åtgärd på programmet.

– Även hyresrätten ska omfattas av ROT-avdraget som bör höjas till 50 000, där 30 000 ska vara kopplade till energieffektiviserande åtgärder. Det är ett första steg men hela skattesystemet behöver reformeras, säger Fredrik Fernqvist.

Flödet

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Testimonials

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015

Nyhetsbrev