ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Skattefrågor viktigast för Fastighetsägarna i Almedalen

2 juli 2012

När Fastighetsägarna Sverige är i Almedalen är det frågor rörande skattelagstiftning, avdragsbegränsning och de nya regler som gör det svårare för banker att låna ut pengar som står i centrum. Det menar vd Reinhold Lennebo när han frukosttalar på Business Arena Almedalen. När det gäller branschens tillstånd är han lugn och tror inte på några bubblor.

Avseende den svenska modellen för hyressättning menar Reinhold Lennebo att det går alldeles för sakta framåt. ”Våga prova något annat!” säger han till de ansvariga politikerna.

– När det gäller ekonomi klarar sig fastighetsbranschen ganska bra, även om det finns många andra som har det tufft. Våra europeiska branschkollegor är förundrade över att vi kan vara så nöjda.

 

Det har väckt en hel del uppmärksamhet att vissa kommunala bostadsföretag i Stockholm sökt sig ifrån SABO, de allmännyttiga bostadsbolagens organisation, till Fastighetsägarna. För Fastighetsägarna är det ingen dramatisk fråga.

– Vi har haft många olika typer av medlemmar under lång tid, men jag kan förstå att det är en stor sak för de bolag som tidigare varit med i SABO.

På tal om Business Arena Almedalen på Burmeister och restaurang Supper i Visby tycker Reinhold Lennebo att det är ett lyckat grepp att samla ihop saker och ha en mötesplats på ett ställe, istället för att ha arrangemangen utspridda på olika håll.

Flödet

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Testimonials

”Det bästa med Business Arena är att man får inspireras, lära känna massa nya människor och också träffa kompisar från förr.”
- Alexandra Laurén, vd, Bonava
”Ett tillfälle för mycket spontana möten och att mötas mellan fastighetsbolag, politiken och konsulter. ”
- Johanna Hessius, CEO & Head of Advisory Sweden, Newsec
”Det bästa med Business Arena är det personliga mötet, med både befintliga och potentiella kunder. ”
- Christian Fjordskär, försäljningschef, Värderingsdata AB
”Business Arena står för kunskap, nätverk och gemenskap. Med tanke på de stora utmaningarna som samhället i stort står för och branschen i synnerhet, så bör vi hjälpas åt att ta ansvar för samhällsbyggandet.”
- Annika Selin, vd, Forsen

Nyhetsbrev