ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Skatt & moms med Annika Arnström

25 mars 2014

Vi har pratat upplägg och förväntningar med Annika Arnström, Partner på EY, som kommer att medverka i Business Arena-fördjupningen ”Skatt & moms – trendspaning 2014”.

Vad innebär ”Skatt & moms – trendspaning 2014”?
Vi ska prata om det som ligger i tiden, vilket blir speciellt intressant ett valår! Då Anders Borgs uppfattning är att fastighetsbranschen är underbeskattad – vilket kan låta provocerande – kommer vi att ta upp möjliga förändringar för branschen i stort.

Vad kan man förvänta sig att få höra under fördjupningen?
Företagsskattekommitténs arbete, som kommer att presenteras senast i juni, är ett givet samtalsämne.  Vi kanske tar upp problematiken kring ”passiva inkomster” och vad det skulle kunna innebära för branschen. Dessa frågor är ännu i sin linda, men är oerhört intressanta.  

Vad pratar man om just nu inom området?
Ränteavdragsbegränsningsregler, Skatteverkets förhållningssätt till vissa företeelser och domstolarnas, vad vi bedömer, mer strikta syn i formella frågor såsom utredningsskyldighet, kommunikationsskyldighet och bevisbördans placering. Detta gynnar de skattskyldiga mer än SKV.

Kommer ni att ta upp olika perspektiv i Malmö och Göteborg?
Nej, men eftersom fördjupningen är interaktiv hoppas vi på många frågor från engagerade åhörare. Då brukar det bli roligast!

 

AnnikaArnstrom

Här kan du läsa mer om fördjupningen och vilka som medverkar i Malmö och Göteborg

 

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015