ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Skanska ser miljonprogrammet som möjlighet

5 juli 2013

Johan Karlström

Det pratas mycket om bostäder och arbetslöshet under Almedalsveckan. När Fastighetsnytt träffade Skanskas vd Johan Karlström i Visby berättade han att företaget tänker ta socialt ansvar i samband med att miljonprogrammets bostadsområden ska rustas upp och byggas om.

– Vi ser de förestående insatserna i miljonprogrammet som en stor möjlighet, inte som ett problem. I de här områdena finns det en enorm kraft i människornas engagemang. Vi tänker ta tillvara på det engagemanget och ge dem som inte har kommit in i samhället ordentligt en möjlighet att göra det, och jag vill även ha dem som medarbetare i Skanska, säger Johan Karlström.

I bostadsområdet Vivalla i Örebro projektanställer Skanska 50-80 personer som idag är arbetslösa och ger dem bygginriktad utbildning. Det är dels ett sätt att bidra till integration och ta samhällsansvar, dels ett sätt att minska skadegörelse och få tillfälle att anställa fler medarbetare med invandrarbakgrund.

– Som stort företag har vi ett stort socialt ansvar, och vi tänker ta det. I det här arbetet vill vi få med oss de allmännyttiga bostadsbolagen och kommunerna. Exempelvis tror jag att man skulle kunna koppla gymnasiala utbildningar till praktikplatser i den här typen av projekt, säger Johan Karlström.

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015