ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

”Samarbete mer förpliktigande”

5 juli 2016

Vad fångar man om man jagar efter den perfekta samhällsbyggnadsprocessen? Det diskuterades under frukostspecialen på Business Arena Almedalen tisdag den 5 juli. Samarbete snarare än det vaga men frekvent använda ordet samverkan förespråkades. ”Samarbete är mer förpliktigande” tycker Nancy Mattsson som är chef projektutveckling på JM Bostad.

Planrisk, marknadsrisk, finansiell risk. Det finns alltid en politisk risk i ett demokratiskt system med val vart fjärde år.

– För oss är det viktigt att reducera osäkerhet. Kommuner som har breda överenskommelser över blockgränserna minskar risken för oss, säger Mårten Othérus, regionchef Stockholm på Veidekke.

Han håller med om att det är viktigt med mångfald och konkurrens när det ska byggas bostäder i en kommun, men påpekar också att det är mer effektivt med större markanvisningar så att samma aktör kan bygga större volymer.

Malin Danielsson (L) som är ordförande i Huddinge kommuns samhällsbyggnadsutskott, rekommenderar, föga förvånande, Flemingsberg som etableringsort och lockar bland annat med att Dramaten och Operan kan komma att öppna filialer i området.

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt
Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

Tack Malmö!

Tack Malmö!

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015