ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Säkerhetspolitik, svenska investeringar och SoFo

11 september 2018

Business Arena Stockholm 2018 är fullmatat med laddade ämnen om allt som rör fastighets- och samhällsbyggnadssektorn. Talarscenen intas i år av bland andra två tidigare näringsministrar, en säkerhetspolitisk expert med överstegrad och flera av nyckelpersonerna kring Sveriges huvudstads utveckling. Nu är det bara en vecka kvar.

Vilka ekonomiska bud väntar?
Det råder ingen tvekan om att Sverige är i stort behov av viktiga strukturella investeringar. Bostadsbrist och en ålderdomlig järnväg är inte minst exempel på stora ekonomipolitiska utmaningar som kräver svar på hur de närmaste årens finanspolitik ska se ut. Och vilka kan svara på det, om inte två tidigare näringsministrar?

I seminariespår 1: Fastighet och finans lyssnar vi till Anders Sundström, tidigare minister, styrelseproffs och ordförande i Kaunis Iron och Björn Rosengren, tidigare minister och partner i Prioritygroup. Välkommen till en spännande debatt!

Desinformation och maktspel
Den nya tidens möjligheter inom digital kommunikation påverkar det politiska spelet i allra högsta grad. I väst är en president flitigt engagerad på sociala medier med åsikter om den fria pressen. I öst handlar diskussionerna om valmanipulation och spridning av fake news via tvivelaktiga kanaler.

I seminariespår2: Samhällsbyggnad, lyssnar vi till säkerhetspolitikexperten Bo Pellnäs som ger oss sin syn på det digitala maktspelet.

Bostad i SoFo – kontor i NoFo?
Människor bor söder om Stockholm, jobbar i city eller norr om Stockholm. Iallafall om man ska tro vilka typer av stora projekt som placeras i vilka delar av Stockholm med omnejd. Hur kommer den trenden sig? Har det ”bara blivit så”?

I seminariespår 5: Regioner lyssnar vi till Tatjana Joksimovic (Länsstyrelsen Stockholms län), Anna Gissler (bilden) (Stockholm Business Region), Åsa Bergström (Solna stad) och Christian Hermelin (Fabege).

DiTv på plats för att bevaka
Dagens Industris TV-kanal DiTv bevakar Business Arena Stockholm på plats under dagarna de två. DiTv deltog även på förra årets kongress, se kortfilmen från deras bevakning här.

Hitta till DiTV på Business Arena Stockholm 2018: Lounge 4L10, plan 4 till vänster om kongressentrén.

 

Se hela programmet

Vilka kommer? Se deltagarförteckningen!

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015