ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

S vill spela schack

5 juli 2016

När Stig-Björn Ljunggren öppnade andra dagen (5/7) på Business Arena Almedalen med att berätta om dagens parti, Socialdemokraterna, jämförde han dem med Riddaren i Ingemar Bergmans film ”Det sjunde inseglet”. I filmen träffar Riddaren (Max von Sydow) Döden (Bengt Ekerot) på en strand, och Döden öppnar sin kappa för att ta honom med sig. Då frågar Riddaren om Döden vill spela schack, och köper sig ytterligare lite tid…

S är fixerade vid M, Stig-Björn Ljunggren beskriver dem som ”the dynamic duo” i svensk politik. S lägger jämförelsevis lite pengar i reklam på varje röst, 36 kronor enligt Stig-Björn Ljunggrens beräkningsmodell (C toppade med 184 kr i samma beräkning). Tidigare har sjukvård varit primärt för S-väljare, men nu är skolan är på väg att stiga högt på den politiska dagordningen för partiet.

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015