ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Robert Muggah: Snabbt växande städer utgör största faran

17 september 2015

IMG_6929

Direkt från Rio de Janeiro kom Robert Muggah, megacities expert till Business Arenas torsdagsinledning för att tala om storstäder och säkerhet. Han talade om en explosivt växande urbanisering.

”I dag bor 50 procent av världens befolkning i storstäder. Urbaniseringen har gått fort – motsvarande siffra var 3 procent i slutet av 1800-talet. Under vår livstid kommer den 1 miljard människor som bor i världens slumområden växa till 2 miljarder.”

 Samma snabba urbanisering menar han även vara den främsta orsaken till det ökade våldet runt om i världens storstäder.

”Storstäder är inte nödvändigtvis de farligaste. New York är till exempel en av de tryggaste städerna i världen. Det är hastigheten som städerna växer i som utgör faran. När myndigheterna inte kan tillgodose behoven hos den växande befolkningen kommer andra att göra det, till exempel kriminella nätverk”

Om Skandinavien säger han följande:

”Grattis! Ni bor i en av de säkraste städerna i världen. Här sker brotten ofta beroende på väder, tidpunkt, ljus och årstider. Mer ljus innebär färre brott, bättre väder innebär fler kriminella möjligheter. Det här kan begränsas genom automatiska ljussystem, genom att bygga säkra områden, engagera invånarna och regelbundet reparera vandalism.”

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015