ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Rimlig debatt om hårdare regelverk

18 september 2013
Mikael Wolf.
Michael Wolf.

Hushållens skuldsättning är en het fråga i den ekonomiska debatten och åsikterna går som sig bör isär. En av de som var tidigt ute och pratade om riskerna i hushållens villighet att låna pengar var Swedbanks vd Michael Wolf. I sitt inledningsanförande på Business Arena Stockholm sa han att han redan år 2009 börjat varna för skuldsättningen.

Han påpekade att man i Sveriges storstäder har en artificiell boprisinflation i kombination med hög skuldsättning. Hittills har det fungerat eftersom sysselsättningsnivån trots krisen är relativt högt och bostadspriserna inte sjunkit men börjar folk förlora sina arbeten och bopriserna att sjunka kan läget bli prekärt enligt Michael Wolf.

– Någon gång kommer priserna att korrigeras, sa Swedbanks vd som även sa sig anse att debatten om ett hårdare regelverk är rimlig.

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015