ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Prestigefyllt logistikpris delas ut på Business Arena Göteborg

17 april 2019

Tidningen Intelligent Logistik rankar årligen Sveriges bästa logistiklägen och 2019 tog Göteborg hem segern – för 14:de gången. Priset delas ut på Business Arena Göteborg 16 maj – fastighets- och samhällsbyggnadssektorns ledande mötesplats. 

Priset ”Sveriges bästa logistikläge” har delats ut sedan 2005 och vinnarkandidaterna utreds från en mängd kriterier såsom infrastruktur, godsflöden, kompetens, etableringstakt och tillgång till mark. Göteborg har länge legat etta på Intelligent Logistiks toppranking och kammat hem priset alla år som priset delats ut.

– Det känns fantastiskt kul att återigen få uppmärksamma Göteborg som logistikläge och dela ut det här priset på Business Arena, säger Intelligent Logistiks chefredaktör Hilda Hultén.

Göteborg har de senaste åren stått för en stor del av Sveriges tillkommande logistikytor, närmare 700.000 kvadratmeter har byggts i regionen mellan 2014 och 2019. Staden har också Nordens största containerhamn, väl utbyggd infrastruktur med Europavägar och tågpendelsystem. Dessutom har Göteborg starka akademiska fästen inom logistik med Göteborgs universitet och Chalmers Tekniska Högskola.

Men framgångar för utmaningar med sig betonar Intelligent Logistiks chefredaktör Hilda Hultén:

– Regionens starka tillväxt inom logistik innebär att Göteborg måste jobba ännu hårdare för att hålla staden och infrastrukturen fungerande. Det finns mycket att förbättra, inte minst måste staden få upp logistikmark högre på dagordningen och samarbeta närmare med hela regionen för att tillgodose marknadens behov. Annars är risken att tillväxten stryps, vilket skulle drabba näringslivet i hela landet.

Priset delas ut klockan 12.45 den 16 maj på Business Arena Göteborg som arrangeras på Svenska Mässan. Priset mottas av Göteborgs Hamns hamnutvecklingschef Arvid Guthed.

För mer information om priset Sveriges bästa logistikläge 2019, kontakta:
Hilda Hultén, chefredaktör, Intelligent Logistik: hh@intelligentlogistik.se / 070-477 59 04
Gustaf Berencreutz, marknadschef, Intelligent Logistik: gb@intelligentlogistik.se / 070-730 3521

Är du journalist och intresserad av att bevaka Business Arena Göteborg? Hör av dig till ansvarig kommunikatör Veronica Pettersson för ansökan om pressackreditering: veronica.pettersson@fastighetsnytt.se / 073-558 65 71

Mer om logistik i Göteborg
På Business Arena Göteborg finns möjlighet att fördjupa sina kunskaper om Göteborgs hamn och dess potential lokalt, nationellt och globalt. Medverkande talare under det fördjupande seminariet ”Hur maxar man hamnens potential?” är bland andra Henrik Roderhult från Newsec, Hans Sahlin från Castellum och Arvid Guthed från Göteborgs hamn. Hilda Hultén modererar.

Om Intelligent Logistik
Intelligent Logistik är en privatägd affärstidning som grundades 2005 av Gösta Hultén och Gustaf Berencreutz för att ge den växande och allt viktigare logistikbranschen en tidning och mötesplats.

Tidningen utkommer sju gånger per år och bevakar logistikens hela bredd: från transporter, godsflöden och lager till fastigheter, infrastruktur och teknik.

För mer information, vänligen besök www.intelligentlogistik.com

Anmäl dig till Business Arena Göteborg >>

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015