ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

BUSINESS ARENA UMEÅ 2016: Per Schlingmann: ”Vi lever i en paradox”

24 februari 2016

IMG_7684

Vi lever i en osäker tid, där det ovanliga har blivit det vanliga. Det menar Per Schlingmann, kommunikationsrådgivaren som var med och förnyade Nya Moderaterna. I morse besökte han Business Arena Umeå. Han menar att vi är på väg in i en helt ny ekonomisk geografi.

”Vi lever i en tid där vi försöker ta vara på digitala möjligheter för att mångfaldiga, förenkla och standardisera. Men det finns en avgörande aspekt. Så fort något görs digitalt kan det också standardiseras, automatiseras och kopieras. Vi lever i en paradox när vi försöker göra saker till en etta och nolla, samtidigt som vi vet att det kan kopieras. Och vad händer när det kopieras? Då förlorar det sitt värde.”

Vidare menar Per Schlingmann att möten, människor och upplevelser inte kan kopieras och att detta är något till exempel platser som urholkas på invånare bör ta fasta på för att växa.

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015