ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Opinion på Business Arena Almedalen 2 juli

2 juli 2012

På Business Arena Almedalen inledde ciceronen Stig-Björn Ljunggren, statsvetare och författare, med att presentera ”Mätningarnas Mätning” som är en opinionsundersökning baserad på en sammanställning som statsvetaren Henrik Oscarsson vid Göteborgs universitet gör.

De två stora partierna, Socialdemokraterna och Moderaterna, fick 36,7 respektive 28,9 procent av rösterna.

Stig-Björn Ljunggren beskriver det som att Miljöpartiet och Sverigedemokraterna tampas om vilka som ska gälla som den ”tredje vägen” i svensk politik. MP leder kampen med 8,3 procent mot SD:s 5,4 procent.

När det gäller SD (som hade sin dag i Almedalen under söndagen) och deras röstmässigt starka fästen i södra delen av landet, gör han reflektionen att ”det är de senast ockuperade delarna av Sverige som röstar mest främlingsfientligt”.

Flödet

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Testimonials

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015

Nyhetsbrev