ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

”Olika verkligheter behöver olika verktyg”

29 juni 2015

Bransch och politik är överens om en sak – det behöver byggas fler bostäder. För att diskutera siffror, bostäder och politik samlades en panel med stadsbyggnadsdirektörer och byggbolagsrepresentanter på Burmeister. Hur löser vi knytarna för att påskynda byggandet? Behovsanpassning, se över lagstiftningen och öka rörligheten var några av inspelen.

FullSizeRender (9)
Från vänster: Mikael Dimadis, förvaltningschef på Einar Mattsson Byggnads AB, Gunilla Glantz, stadsbyggnadsdirektör på Nacka kommun, Agneta Hammer, stadsbyggnadsdirektör i Göteborg stad, Fredrik Lidjan, vd på Magnolia Bostad AB, Mårten Lilja, vice vd på Riksbyggen

Gunilla Glantz, stadsbyggnadsdirektör i Nacka kommun menar att det handlar det om att anpassa verktygen efter behoven:

”Hur verktygslådan ser ut och vilka problem vi har ser väldigt olika ut. Olika verkligheter behöver olika verktyg”

 Göteborg stads stadsbyggnadsdirektör Agneta Hammer efterlyser en ökad tydlighet i lagstiftningen:

”Det vi framförallt eftersöker är en ökad tydlighet i lagstiftningen. I dag kan man tolka dem på olika sätt, vilket orsakar kraftiga förseningar. Här behöver man samverka för att komma överens”

 Mikael Dimadis, förvaltningschef på Einar Mattsson Byggnads AB vill öka rörligheten, framförallt på hyresmarknaden:

”Vi måste öka rörligheten i det befintliga beståndet. Man har en bild av att hyresrätten är för de svaga – så ser det inte riktigt ut i verkligheten. Vi måste tänka på hur vi kan underlättar bostadskarriären. Kan vi öka rörligheten så främjar det hela marknaden”

Nyheter från business arena

  • Filtrera flödet Visa:
  • Nyheter
  • Twitter
  • Allt

På väg upp i år?

Vi byter namn

Vi byter namn

Nyheter inför september

Nyheter inför september

”Jag vill verkligen rikta ett tack till Fastighetsnytt för ett bra och spännande arrangemang som lockar så många besökare och intressanta talare”
- Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
”Business Arena är ett otroligt effektivt sätt att träffa dem man behöver träffa. Under två dagar här har man gjort väldigt mycket av det kontaktskapandet man behöver för den vardagliga verksamheten ”
- Annica Carlsson, Equator Stockholm AB
”Business Arena är ett av de bästa tillfällena på året som man får träffa alla människor som jobbar i branschen. Alla är samlade på en och samma plats ”
- Mark Humphreys, Tengbom
”Sverige behöver Business Arena”
- Business Arena Umeå-delegat, 2015